Jihuuuu!!! On sitä odotettukin nimittäin Xian juoksua! Kantanarttuni Jaden ensimmäisestä pentueesta Amor'jade Alexia Queen Of Ash meni sijoitukseen Niina Säkkiselle ja asustelee Vaasassa. Xia harrastaa agilityä ja tokoa ja onkin jo kunnostautunut tokokentällä saaden ensimmäisestä tokokisastaan tuloksen! Ai että mää oon ylpeä näistä tuloksista! Xia on rakenteeltaan vahva raaminen tyttö, runko on pitkähkö ja kulmaukset hyvät. Korkeutta on himpun verran liikaa näyttelyitä ajatellen, sen säkä on 40cm. Mutta luonne paikkaa liian korkeuden, neiti on iloinen ja reipas koirakansalainen joka sopeutuu hyvin erilaisiin tilanteisiin. Xia on terveystutkittu kesällä 2012 tuloksilla:

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0

Polvet: 0/0

Silmät: CEA / PRA vapaa, ei ylimääräisiä ripsiä

Sydänkuuntelu: Ei sivuääniä

Xialla on kaikki hampaat ja se kantaa ns. BI-tekijää eli kaksi bi-tekijäistä kun yhdistää, voi tuloksena olla bi-värit eli joko mustavalkoisia tahi bi merlen värisiä vauvoja.

Xian astutukseen yritän kaksoisastutusta eli neiti astutetaan kahdella eri uroksella. Toinen on melko vahvasti jenkkilinjaa ja toinen englantilaislinjaa. Väreitä uroksilla ovat soopeli ja blue merle. Urokset ovat: St. Kilda's Heart Of Gold eli Dustin, joka kisaa agilityssä 3-luokassa ja Marvitholl Leonardo Da Vinci eli Leon, jonka upea luonne, väri ja jälkeläisnäyttö sekä sukutaulu saivat minut liikkeelle. Leon / Xia -yhdistelmässä on pieni linjaus kauniiseen linjakkaaseen koiraan Englannin maalle.

Tällaiset suunnitelmat, toivottavasti kaikki tähdet ovat kohdallaan ja astutukset onnistuvat ja pentuja syntyy. Juoksu on juuri alkanut, joten astutus tapahtuu parin viikon sisään. Toivottavasti Käpälämäessä tuhisee huhtikuun lopussa kaunis eloisa F-pentue.


-Maikki-