Ja niinhän siinä kävi, että rakas aviomieheni tuli luvanneeksi syksyllä, että saan vapaat kädet koirahommissa, kun hänelle kerroin, että "semmoista pientä mustaa tanskalaista unelmaa on tarjolla sijoitusnartuksi.."

Melkoista kädenvääntöä miessukupuolen kanssa on aikaisemmat koiran ostot olleet, mutta nyt jäin haavi auki katsomaan -että mitä?! Lukuisien sähköposti- ja FB-viestien myötä on nyt päästy siihen lopputulokseen, että Gonnabe-kasvattaja Kristina Lehtomäki haki Tanskasta mustan hiomattoman timantin perjantaina 12.11.2010. Haukiputalle tämä Duracell-puppeli saapuu viikon päästä eli 21. marraskuuta.

Olin joskus alkuvuodesta ajatellut, että seuraava narttuni (oijoi lukisipa mies nyt) tulee olemaan nimeltään joko Lily tai Hope (= toivo), mutta kun näin tämän neidin 4-viikkoisena, jouduin toteamaan, ettei tämä topakka tytteli näyttänyt yhtään Lilyltä tai Hopelta. Niinpä miettimään uutta nimeä! Halusin, että nimi viittaa neidin kotimaahan, on lyhyt, kaunis ja persoonallinen. Satuin juuri silloin kuuntelemaan ihailemaani Idols-laulajaa Agnesta, kunnes se tärähti. Nimittäin nimi -Agnes! Selasin tanskalaista almanakkaa, ja toden totta -siellähän se nimi kökötti. Ehdotin kutsumanimeä Kristinalle ja hänenkin mielestä nimi sopii kuin nenä päähän. Magnus ja Agnes  - tanskalaiset sisarpuolet sointuvat toisilleen -ainakin nyt nimien puolesta. Magnushan on Kristinan komea poika, jonka hän on tuonut jo aikaisemmin Tanskasta, Zarvo's kennelistä. Samasta kuin Agneskin.

Niinpä nyt odotellaan pyörremyrskyn saapumista Haukiputaalle, pienen trikkitytön ilmiasussa. Aletaan harjoittelemaan näyttelyjuttuja neidin kanssa, sosiaalistutaan, tutustutaan Haukiputaan muihin penneleihin ja katsotaan miten oma koiraporukka sopii saman katon alle.

Melkoista säpinää taitaa loppuvuosi ollakin, kun huomasin nimittäin viikko sitten, että Jade on alkanut kasvattaa uutta turkkia ihan tosissaan. Ja se taas taitaa tietää juoksun tuloa. Aika varmasti. Niin ainakin toivon.

Haukiputaallehan on syntynyt jo 4 pentuetta tänä syksynä ja sovimme Smartteams-Seijan kanssa, että "perustetaan Puttaalle oma pentukerho"! No niin päätettiin ja saapas nähdä, koska ensimmäinen tapaaminen sitten on. Kivaa tutustua uusiin sheltti-ihmisiin sekä nähdä näitä pieniä tassunalkuja yhdessä touhuamassa. Ja taidetaanpa me omistajatkin vaihtaa sanan jos toisenkin -aina silloin tällöin.

 

Pentuterveisin, Maikki