Enpäs olekaan aikaisemmin valvonut suoraan yövuorosta kokonaista vuorokautta, niinkuin viime viikonloppuna ennen Oulun KV-näyttelyä. Aamu7ltä loppui työvuoro ja ennen 9ää olin Raksun kans Oulun Äimärautiolla näyttelypaikalla. Kehässä olivat tällä kertaa Duffy ja Devil. Minun oma uskonihan lepää suurimmaksi osaksi Duffyn harteilla, koska Devil on vielä niin nuori koira ja kehitys on vielä kesken. Duffy aloitti todellisen pohjavillan pudottamisen edellisenä perjantaina ja kauhusta kankeana katselin sitä vielä lauantaina että voiko sen kanssa mennä edesä kehään. Pohjavilla on nääs aivan irti. Koirasta ei pesty kuin "strategiset" paikat, ei edes kaulusta tai muuta kroppaa. Niin irti villa oli.

Mutta ihan hyvinhän meillä sitten näyttelyssä meni. Tuomari tykkäsikin Devilistä enemmän kuin Duffystä ja nuori Espanjan mustilainen voitti komeasti oman junioriluokkansa saaden ERI1 tuloksen. Devil valittiin vielä PU-kehässä 6n parhaan joukkoon, mutta tipahti sitten 4n parhaan joukosta. Hieno saavutus! PU1 ja VSP:ksi valittiin Jekku alias Sunsweet All In The Game, joka on Duffyn puoliveli ja asustelee näillä meidän kulmilla. Tiistaina sain ihailla Jekun muhkeaa turkkia ja komeaa ulkomuotoa jo näyttelytreeneissä, kun Anni oli Jekun kanssa samoissa treeneissä minun, Duffyn ja Devilin kanssa.

Duffy sai myös vaaleanpunaisen nauhan eli ERInomaisen tuloksen, mutta ei sijoittunut luokassaan sen kummemmin. Nyt on vain turkinkasvatusta tiedossa tälle syksylle, vaikka 18.7.10 olisi Ylivieskan KV näyttely edessä. Olen ilmoittanut Duffyn kehään, koska kasvattaja Gite haluaisi kasvattajaluokan sinne. No, pitäähän sanansa pitää ja antaa mahdollisuus kasvattajalle luokkaan, ettei ainakaan meidän poisjäännistä jäisi kiinni, joten siellä vielä koitos tälle kesälle. Sitten jää meijän sakki lomalle.

Lomalla on myös Akuutin Kaisa, joka on ainoa silmäpeilaaja näillä kulmilla. Joten Jaden ja Devilin terveystarkistukset tehdään 18.8 Joensuussa Jari Ahon toimesta. Olen puuhaamassa joukkotarkistusta Kalaojan Jaanan kanssa Ouluun, joka on sitten syksymmällä. Meikäläisen tuurilla kerkeää Jaden juoksut alkaa ennen joukkaria, tai virallisia tuloksia, joten en halua riskeerata mitään. Joukkarista sitten enemmän tietoa lähemmin.

Tässäpä sitten Devilin ja Duffyn Oulu KV:n arvostelut:

Caravan Emerico The Evil Devil  "DEVIL"

12 months, good size, harmonious dof with excellent head. Masculine expression. Good scall and muzzle. Dark eyes. Good ear carriage. Well build body. Nice lengths. Excellent line and angulations. Good tail carriage. Moves well. Nice coat and temperament. JUN ERI 1, Judge Hassi Assenmacher, Germany

Nice Try Dazzling Duff  "DUFFY"

Typical head, masculine expression. Well placed, dark eyes. Excellent pigmentation and ear carriage. Excellent anatomy. Correct in alla parts. Good tail carriage. Moves well. Good coat and temperament. AVO ERI, Judge Hassi Assenmacher, Germany