Hipi-hipi sheik-sheik!

Oltiin sitten viime viikonloppuna näyttelyturneella Ryhmä-Rämän voimin Keski-Suomessa. Ryhmä-Rämä koostui melkoisesta sakista kasvattajia: Amor'jade, Dash'ing, Smartteams, Usvatar, Violetdream sekä Lillebergin Päivi että Kepot (lähes kaikki). Koiria oli jokaisella 1-4 per porukka, joten vilinää riitti sekä kehän laidalla että mökkikylässä yöpyessä. Tähän väliin pitää kyllä antaa mainosta mahtavaan Piispalan lomakylään. Saimme Smartteams Juhan ja Seijan ansiosta elellä kuin loordit aivan huikeissa oloissa. Sandran ja Devilin poika Metku (valkonaama poika) asustelee Kannonkoskella ja omistajat työskentelevät lomakylässä. Siitä tämä ruhtinaallinen ylläpito.. Ja kyllähän se Devilin poika oli kaunis! Miten voikin tulla trikkipojasta niin vaalea soopeli herra aikaan! Ja kauniskin oli poika, pää ja kulmaukset aivan mahtavia, tätä poikaa olisi kiva nähdä joskus vielä kehässä.

Ja tulihan sitä nannaa koko joukolle näyttelyistä. Eniten nannaa taisi tulla Päiville, jonka iki-ihana Onni-boy veti pisimmän korren, ollen lauantaina ROP, RYP-1 sekä BIS-2! Ihan ennen kuulumatonta Pohjois-Suomen sheltille! Duffyn emä on kerran ollut männä vuonna jopa BIS-1, mutta muita Bis-voittajia ei lähivuosina tule miulla mieleen. Kyllä siinä sitten märsättiin Usvatar-Tiinan ja Päivin kans kehän reunalla ihan urakalla. Ei tietenkään pettymyksestä, ettei ite voitettu, vaan silkasta onnesta hyvän ystävän puolesta!

Hyviä sijoituksia tuli koko joukolle, pennut sai hyvää harjoitusta kehässä ja kepot oli oikein tarpeellisia koko reissun ajan. Sunnuntaina oli Onnin ja Devilin vuoro loistaa kehässä. Onnista leivottiin kaikkien urosten 3nneksi paras, eli PU3 ja miun mustilaispoika viehätti tuomarin silmää ja Devil leivottiin shelttiuroista toisiksi parhaaksi eli PU2ksi -saaden varasertin. Sillä vaaleansinisellä ruusukkeellahan ei mitään tee, vaikka lämmittäähän se mieltä, että noin hurjan hienosti meni. Ja voiton auliisti soin komealle Robbielle, joka on Niki shelttimme siskon kotoa syntynyt eli Dreamlook kennelin ja Susanna Riekkisen kasvatti.

Nyt sitten on taas mietintämyssy päässä muutaman päivän, että mihin sitä seuraavaksi suuntaa karvakorvien kanssa näyttelyihin. Lauantain suunnitelma ainakin on selvä. Suuntaan Agneksen kanssa trimmauskurssille, jos saisin uusia vinkkejä trimmaamiseen. Onhan meillä nyt kaksi karvatassua, jonka karvan kasvu on ihan toista luokkaa kuin muilla.

Agnes ja Duffy yrittävät kovasti päästä agilitykurssille, mutta tietoa ei vielä ole, päästäänkö sinne. Duffyn kanssahan minä olen alkeet jo kertaalleen käynyt, mutta silloin muutama vuosi sitten näyttelyt olivat niiiiiiiiiin mielenkiintoisia. että muuhun ei riittänyt aikaa. Kipinä jäi elämään ja kaipaan koirille muutakin tekemistä, kuin näyttelyt ja normielo ja lenkkeily. Iteki taijan olla sen verran kilipailuhenkinen, että saas nähä miten akan käy..

Pennut kasvaa ja voi hyvin. Jauhelihhaa on maisteltu ja olohuoneeseen laitettu pentuleiri pystyyn. Ruokinta-asiat on muutenki meikäläisen tapetilla tällä hetkellä, nimittäin jo vuojen kyteny barffaus-kuume otti taas tuulta purjeisiin näyttelyviikonloppuna. Barffin saloihin pääsee Amor'jade shelteistä ensimmäisenä tutustumaan Duffy ja Devil. Duffy siksi, että jos päästään agilitykurssille ja sitä harrastusta jatketaan ihan tosissaan, tullee ravitsemuksen olla ihanteellinen. Lisäksi oon nähäny, kuinka hyvinvoivia barf-ruokaa syövät koirat on. (pieni sivuhuomautus, että Oulun murre puskee tosiaan välillä läpi tästä meikäläisen kirjotuksesta niin vahavasti, että en sitä ala kaunistelleen -jotenka koittakaa tajuta Etelän immeiset).

Devil oli osabarffilla Espanjasta hakiessa. Koko vuojen oon taistellu sen kilojen ja turkin takia, ja siinä mielessä, että koira on ollu ihan liian laiha, josta varmasti on johtunu se, että pohojavillaa ei oo ollu kunnolla. Turkki on kyllä ollu sysimusta ja kiiltävä, mutta meleko villaton. Luutki on tuntunu ihan ku biafralaisella... RC:n työkoiran ruoka, jonka alotin helemikuussa, on tuonu poikaan lisäkilon ja turkkia jonni verran, mutta hokasin vkonloppuna, että turkki on menettäny täysin kiillon ja osittain mustan värin. ELI TURKKI ON OSITTAIN RUSEHTAVA! KÄÄK! Sitä ei tosiaankaan trikin pittäisi olla, joten aattelin, että taitaa olla parrein tehä ravitsemukselle taas jottain. Noh, tännään on barffaus alotettu poikien osalta, ja Duffylle kanamixi maistuiki. Devil, nirsona poikana näykki ruokaa ja söi vaan osan. Mutta periksi en anna, tämä täytyy kokkeilla kunnolla! Että suap nähä miten käy. Kiitoksia jo etukätteen kätilö-Päiville tuesta ja neuvoista ja ohjeista ja kaikesta siitä, mitä tulevina viikkoina jouvut kuunteleen puhelinluurin välityksellä. Taijan pirrauttaa erräänki puhelun, ennen ku tämä barffauksen sala meikäläiselle kunnolla avvautuu. Onneksi on ihiminen, jolta voi kysyä.

B-pennuista vielä, että tulimme errään ihanan ihimisen kanssa yhteisymmärrykseen, että Bobby saa jäähä Ouluun asumaan. Elikkä trikkipoika jää Ouluun. Soopelipoika ettii kotia, ja haastattelen ja haluan nähä muutamia pennun kyselijöitä, ennen ku teen ratkasun. Mihinkään kauas ei tästä pentueesta muuta kukkaan! A-pentueesta saan Alejandron eli Hepun viikon päästä kyllään, mikä ilahuttaa mua suuresti! On aivan mahtavaa nähä tämä kakara, joka on ihastuttanu agilityihimisiä radan reunalla. (Marjut Pulli ja Anna Ström ovat olleet ihastuksissaan siitä ihanasta pienestä sinisestä pojasta, mikä kertonee hiukan poijaan luonteen laavusta agikisoissa)

Kaikki pennut sai ihanat kojit, ja toivon totisesti, että ossaisin tehä oikeita ratkasuja B-pentueenki kohalla.

Asiasta viijenteen: ois kesällä mahetsua pittää A-pentueen kesken pentutappaaminen jossain päin Suomea! Sitä pittää alakaa suunnnittelleen, koska tämä nelikko on levittäytyny ympäri Suomenmaan. Itä-Etelä-Länsi ja Pohjoinen on edustettuna näillä pennuilla.

B-pentueen pentutarkkiaika on varattu, se on tiistaina 14.6 Ell Kaisa Wikströmillä. Pennuthan tulee olemaan CEA-vappaita, ku Devil on geneettisesti terve, joten se ei huoleta yhtään. Toivottavasti kaikki muuki ois hyvin. 

Nyt puntaroimaan näitä 3-viikkoisia syväntenvaltaajia!

 

Heippa!

-Maikki-