Devil (Caravan Emerico The Evil Devil) on käynyt muutaman kerran tälle vuodelle näyttelyssä ja siltä puuttui yksi tarvittava tulos Shetlanninlammaskoirat Ry:n näyttely-Ykkösruusuke-kunniapalkinnosta. Sitähän sitten Jyväskylästä oli tavoitteena saada.

Aikainen aamuherätys oli koko porukalla, klo 3.00 pärähti hellun kännykkä soimaan ja eikun ylös petistä. Matka Jyväskylään alkoi rauhallisessa liikenteessä, klo 4 aikaan aamulla. Lähdimme matkaan siis todella vaatimattomin tavoittein, sillä minulla ei ollut minkään valtakunnan varmaa tietoa tuomarista, että minkä linjaisesta koirasta hän tykkäsi. Punaista nauhaa eli erittäin hyvää laatuarvostelua haettiin, toiveikkain mielin, sillä tänä vuonna on nähty, että siniseenkin nauhaan on ollut tyytyminen. Tosin keväällä poitsu oli ihan raakile ja nyt kun ikää on tullut lisää, kehittyy koirakin sitä mukaa.

Noh, hyvin kävi näyttelyssä -molemmille pojille. Devil esiintyi erittäin varmasi -jopa paremmin kuin ROP-sheltti Duffy ja se sai minut esittämään mustilaisen ylpeänä hienosta käytöksestä. Tuomari arvosti Devilin linjoja, liikettä sekä luustoa joten Devil pokkasi ruotsalaiselta sedältä hienosti luokkavoiton vaaleanpunaisen nauhan kera. Ai, että mää olin pakahtua onnesta.

Urosten suhteen tuomarilla oli melko tiukka linja, joten uskoin (tai paremminkin luulin) että tämä meidän nuori kaveri nakataan PU- kehästä aika pian ulos kotiin kasvamaan, mutta ei sittenkään. Maijun handlaamana Duffy voitti PU-luokan ja Devil saavutti upeasti PU 3 -sijan varasertin kera. Ja minä tietenkin kiljun onnesta PU kehässä, ja kyllä. Ihan ääneen! Kyllä siinä oli oudoilla ihmisillä ihmeteltävää, että noin on iloinen koiransa PU3 sijasta :))

Duffyn näyttelypäivästä täytyy kertoa ihan oma tarina, joten tässäpä tämä Devilin hieno arvostelu, olkaat hyvä:

JUN ERI 1, PU 3, varasert.

Utmärkt helhet. Maskulin, sakt, vackrra linjer. Bra konstruktion fram o bak. Fin överlinje. Trevligt huvud. Bra ögon o öron. Utmärkt benstomm. Bra bröstdjup, något flat i förbröstet. Utmärkt rörelser. Utmärkt svansföring (?? )

Suomennettuna:

Erinomainen kokonaisuus, maskuliiniset, varmat, kauniit linjat, hyvät rakenteet niin edessä kuin takana, hieno ylälinja, kiva pää, hyvät silmät ja korvat, erinomainen luusto rungossa, hyvä rintakehän syvyys, hieman litteä eturinnasta, erinomaiset liikkeet, erinomainen hännänkanto.

Joten tavoitteeseen päästiin Espanjan hurmurin kanssa, se on selvästi showmies. Shetlanninlammaskoirat Ry:n Ykkösruusuke 2010 -tienattu. Hyvä Devil!

 

-Maikki-