Hellurei kaikki pentukuumeiset ja shelttiystävät!

Kyllä on koirille taas tapahtumia tiedossa, samoin kuin Käpälämäen kotiväelle. Mistähän sitä aloittaisi?

Ensi viikonloppu on erittäin mielenkiintoinen. Astuttamani Cherry tulee meille yökylään tällä viikolla ja näen nartun muutokset taas kun yksi viikko astutuksesta on tullut lisää. Nythän astutuksesta on kulunut 5½ vkoa ja jo viime viikolla Cherryn nisät näyttivät juuri siltä miltä pitääkin. Cherry käynee RTG:ssä (ehkä) viimeisellä viikolla ennen synnytystä, katsotaan mihin päädyn. Tulossa on siis mahdollisesti trikki-blue merle-pentue, lokakuun 17 pv on laskettu aika.

Etsin pikkushelttiläisille AKTIIVISIA koteja.  Koteja, joissa koira saa rakkautta ja rajoja, tekemistä ja harrastamista. Koteja, joista kuuluu vielä sittenkin kun koirasi on vanhus. Yhteydenotot mielellään mailitse: maikki.kuivala@gmail.com.

Näyttelyrintamalla tapahtuu: kehissä tämän vuoden puolella käyvät omista koirista Agnes, Gaby, Jade, Devil sekä sijoituskoirani Xia. Xia on melkoisen kookkaaksi hurahtanut nuori neito, joka tekee ensi debyyttinsä pentuluokassa Seinäjoen näyttelyssä "omistajansa" Niina Säkkisen kanssa. Agnesta nähdään vielä Eckerössä, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Devil pyörähtää kehässä ainakin Jyväskylässä ja Jade tekee visiitin sivuerkkariin Lohjalle sekä Seinäjoelle.  Pikkuneiti Gaby tekee kehädebyyttinsä erikoisnäyttelyssä samoin, 5-7kk pentuluokassa ollen 5kk ja 4pv ikäinen! Pikkupentuja on huima määrä - 20 kpl! Ja pennuista Gaby taitaa olla nuorimmasta päästä, joten ilman mitään menestystoiveita haetaan arvostetulta Päivi Eerolalta arvostelu ja thäts it. Kasvateista Heppu alias Alejandro Amigo aloittelee myös kehäturneen pentuluokassa 7-9kk sivuerkkarissa! JEE!!

Duffy on saavuttanut Suomen kamaralta kaiken mahdollisen mitä voi saada, joten hänet nähdään syksyn aikana ...AGILITY-harjoituksissa! Seuraavat tavoitteet Duffyn kanssa näyttelykehissä keskittyvät pohjoisiin naapurimaihin ja mahdollisen C-pentueen syntymän vuoksi ne suunnitelmat siirtyvät nyt ensi vuoteen. Duffyn matkaseuraksi taidan kaapata mukaan Agneksen, jos sen pentusuunnitelmat menevät niin kuin nyt on ajateltu.

Kasvateista ainakin Xia, Taika (A. Angel Of Devil),  Heppu (A. Alejandro Amigo) ja Siina ( Aurora Of Alicante) ovat aloittaneet agilityn alkeita sekä omistajat haaveilevat näyttelyyn menosta. Samoin B-pentujen omistajat ovat aktiivisia treenaamaan ja sosiaalistamaan pentujaan. Niitä nähtäneen näyttelykehässä samoin vielä ensi talvena.

Agnes on ollut piiiiitkääääällä visiitillä Nummelassa, Kristinan luona. Ja kyllähän sen huomaa, kun yksi Duracell on laumasta pois. Neiti täytti visiitin aikana vuoden eli äkkiä on aika hurahtanut! Agnes tutustui Haukiputaalla agilityn pentukurssilla joihinkin esteisiin ja Kristina on jatkanut treeniä Nummelan visiitin aikana. Minun tarkoituksena on jatkaa neitokaisen kanssa sitä harrastusta vielä, vaikka näin aluksi näyttelyt taitaa olla hänenkin harrastukset nro 1 vielä...kunnes tämä ohjaaja on hiukan kokeneempi. Mutta agility on varmasti nro 2 !

Devilin eka pentue täyttää vuoden 4. marraskuuta ja sitten saa alkaa jännittämään Espanjan mustilaisen kakaroiden luustokuvauksia. Duffylle on tulossa myös morsiamia, josta olen erittäin iloinen. Onhan minulla sille jo varattuna yksi kaunis trikkineito. Mahdollisesti.    Mutta eipäs mennä asioiden edelle, vaikka kuinka haluaisi.

Huonojakin uutisia on kuullut shelttirintamalta. Meidän perheen sohvachamppioonin eli Nikin emä Muffy (Funnytail English Muffin) kävi virallisessa silmäpeilauksessa ja sai tuloksena epäilyttävä PRA. Eli Muffy menee tarkempiin tutkimuksiin, jonka jälkeen tulee varsinainen tuomio (näin olen käsittänyt). PRA on rappeuttava ja sokeuttava silmäsairaus, joka on perinnöllinen.

Mikä lienee noita-akkavaisto itsellä viime kesänä käynyt, kun totesin Lillebergin Päiville: "Nikin silmiä ei olla katsottu sitten pentutarkin ja taidan ottaa sen syksyllä Duffyn kans silmätarkkiin.." On äärimäisen tärkeää tutkituttaa koiransa säännöllisesti, olkoonkin vaikka sohvachampiooni. Siitä itselleni "pyyhkeet". Nikiähän ei olla terveystarkistettu, muuta kuin ell normitarkistukset rokotusten yhteydessä.

Ihanaa syksyä kaikille! Nauttikaa takan lämmöstä, nauttikaa toisistanne, nauttikaa eläimistänne.

Niin minäkin aion tehdä! 

-Maikki-