Kauniina sunnuntaipäivänä 27.2.2011 tekaisi Jade (Golden Rose Dream Come True) 4 kaunista lasta. Kätilökaverina minulla oli Päivi Lilleberg, jonka apu synnytyksessä oli korvaamaton. Kiitokset Päiville tätäkin kautta!

Jaden lämmöt olivat lähteneet laskuun jo lauantaiaamuna ja iltaan mennessä ne aloittivat uuden nousun, joten tiesin synnytyksen lähestyvän. Niinpä sitten sunnuntaipäivän aikaan pennut syntyivät; kaksi melko peräjälkeen ja toinen kaksikko pitäen reilut välit edellisen syntymään. Saldo: 2 trikkityttöä, 1 blue merle poika ja 1 blue merle tyttö.

Synnytys ei ollut kovinkaan helppo, vaan suuret pennut vaativat Jadelta kovaa työtä koko päivän. Pahnan pohjimmainen syntyikin pitkän ponnistusvaiheen jälkeen hieman huonolla hapetuksella ja velttona. Ehdimme jo Päivin kanssa isot itkut tirauttaa, kun luulimme kaunottaren jo menettävämme... Mutta maasta se pienikin ponnistaa. Tarinalla on tähän mennessä (5vrk syntymästä) onnellinen vaihe menossa. Alkukankeuksien jälkeen tyttö on oppinut syömään itse tisulia ja on melkoinen meniijä pentulaatikossa. Alkukankeuksien vuoksi blogikin oli päivittämättä näinkin kauan, sillä pahnan pohjimmainen vei minulta aikaa 24/7. Ja tietenkin se, että selviääkö penneli vai lenteleekö enkeliksi jo alkuvaiheessa teki oman osansa haluuni päivittää blogia. Nyt on kuitenkin kaikki hyvin, tyttö syö hyvin ja voi hyvin. Muu trio on ollut elinvoimaisia ja hyvinvoivia koko ajan. Painot lähtivät hyvin nousuun jo toisella vuorokaudella, joten heilläkin pyyhkii oikein hyvin.   Niinpä uskaltauduin nimeämään pennut työnimillä. Nimet tulevat -niinkuin viralliset kennelnimetkin, aakkosten järjestyksen sekä pentueen isän synnyinmaan mukaan. Pennut kantavat nimiä Alexia, Alejandro, Aurora ja Angel.

Valitettavasti monen pennunkyselijän haluamaa trikkipoikaa ei syntynyt yhtään. Samoin merletyttöjä kyseltiin paljon, mutta tähän täytyy nyt heti todeta, että pikkuneiti on kotona tarkkailtavana ehkä hiukan pitempään, miten kehitys etenee, mitä ell tarkistuksessa sanotaan jne. Toki moni pentu vaikean alun jälkeen kasvaa ja kehittyy normaalisti, mutta pieni peikko istuu olkapäällä - joten se ei ole nyt vapaa.  Jos päädyn sen joko myymään tai sijoittamaan, on sille koti valmiiksi valittuna.

Blue merle poika on löytänyt kotinsa Lieksasta. Työnimellä "Alejandro" kulkeva poika muuttaa Tolvasen Mirvalle agilityperheeseen ja toivon mukaan poika pyörähtää myös näyttelykehässä, jos siitä sheltiksi tunnistettava kehittyy.

Toinen trikkitytöistä muuttaa niin ikään agilitykotiin Tuija Annalalle, toisen shelttitytön kaveriksi. Pentu ja Tinja ovatkin sukulaisia, sillä Tinjan isä on sama kuin Jadella. Se, että onko tyttö Alexia vai Aurora jää vielä nähtäväksi.

Pentueesta siis merletyttö Angel ja toinen trikkityttö ovat lupaamatta mihinkään kotiin. En ole tehnyt päätöstä heidän suhteen, että jääkö jompi kumpi kotiin, vai jääkö kumpikaan vai meneekö toinen sitten myyntiin, vai sijoitukseen vai miten.. Ihan on auki kuviot. Aika näyttää, miten tytöt kehittyy ja sitten on vasta päätösten aika.

-Pentukammarista Maikki-