Niin tuli säpinää Kiviniemeen, kun Sandra pyöräytti Seijan ja Juhan iloksi 4 pentua pentulaatikkoon. Sain hälyn päivällä, että olisi ilmeisesti tänään tapahtumassa jotain sillä rintamalla, ja sairaslomapäivän "kunniaksi" suuntasin kohti Kiviniemeä. Hienosti ensikertalainen selvisi hommasta ja pentulaatikko sai 4 tuhisevaa ja inisevää murmelia. Ensimmäinen pennuista syntyi kuolleena, ollen pieni enkelityttö, väriltänsä soopeli. Elvytysyrityksistä huolimatta, pentu ei selvinnyt lainkaan alkuun. Toiseksi pennuista syntyi pienempi soopelipoika, joka oli myös aluksi hieman laiskaliikkeinen, mutta virkistyi Dash'ing-Maaritin piristämisestä hyvin pian. Kolmanneksi pentulaatikkoon tupsahti toinen soopelipoika ja me jo alettiin epäillä, että eikös sieltä muita kuin 3-jalkaisia tulekaan.

Neljäs pennuista oli pienen pieni poika, väriltään tricolor. Pienestä koostaan huolimatta poika oli sinnikäs ryömijä, kuin vuoristokiipelijä! Sandran synnytys oli tähän mennessä muuttunut kuin plussapallojen ploppailuksi, niin ne nätisti sieltä tulla tupsahtivat. Tässä vaiheessa minun piti jättää pentulaatikko rauhaan, sillä työpaikkalääkäri minua jo odotti. Sieltä takaisin mentyäni, pentulaatikossa tuhisi onnellinen ja väsynyt emo, sekä kaikkien iloksi syntynyt viides pentu - tricolor tyttöpentu, täysin ympärimenevällä valkoisella kauluksella ja valkoisella hännänpäällä. Valkoiset hännänpäät oli kaikilla muillakin pennuilla, mutta kaulukset kuin puolinaiset, äitinsä perintöjä ne. Smartteamsin pentulaatikossa tuhisee nyt 4 topakkaa pentua, jotka toivon mukaan selviävät elämän alustaan hyvin. Kooltaanhan nämä ihanat pennut olivat 147-98g.

Minun, isän omistajana täytyy nöyrimmästi kiittää Seijaa ja Juhaa, jotka lupasivat minun osallistua tähän ihanaan tapahtumaan sekä Maarit Tervosta, joka niin auliisti antoi neuvojaan ja apujaan. Ihania ihmisiä!

 

Kiitollisena ja tyytyväisenä "mummona" kirjoittelee Maikki