Hellurei ja hauskaa lauantaita kaikki!

Mistäköhän tuota aloittaisi? Ehkäpä tämän päivän näyttelyreissusta Vaasaan.

Olin ilmoittanut ihan hakuammuntana Duffyn ja Devilin Vaasaan irlantilaiselle tuomarille, tietämättä lainkaan minkätyyppisestä sheltistä hän pitäisi. Vahvasta? Soopelista? Enkkulinjaisesta? Pienestä? Siinäpä sitä kysymyksiä, joita tuli pohdittua matkan aikana. Noh, tulokset olivat erinomaiset molempien poikien osalta -erityisesti Devilin punainen nauha ilahduttaa minua, sillä Devilin jykevä olemus jakaa täysin mielipiteet puoleen ja toiseen.

Duffy taas on sheltti, joka menee tuomarille kuin tuomarille ja sitä on ilo esittää kehässä, kun osaa käyttäytyä ja esiintyä varmasti. JOS HALUAA!?! OMG, mikä pöytäkäyttäytyminen tänään! Se on muutaman kerran nyt vuoden sisään tehnyt jotkut ihme pakit pöydällä ja sitä minäkin jo pelkään ennen esiintymisvuoroa, että mitenkähän tänään käy.. Ja tänään oli taas se päivä. Tuli mieleen, että missä on se harrastamisen ilo, kun tämän pitäisi olla hauskaa?? Minä kehästä tullessa ihan raivon partaalla koiran vaipumisesta koomaan pöydällä, hyvä että antoi tuomarin koskea! Raukka yritti juoda Kirsin koirien juomakupista kun minä vaan näin edelleen punaista ja vedin koiraa lähemmäs itteäni -luullen sen vain nuuskivan narttujen pers... eiku hännän alle..

Voi minua typerystä! Eli summa summarum, minä hermoilen, että hermoileeko Duffy, Duffy vaistoaa, että minä hermoilen ja alkaa hermoilla. Minä kun sen huomaan, se hermoilee enemmän -ja minä myös.. Ja noidankehä on valmis! Kaikkein eniten tuossa potuttaa se, että Duffy (josta jo uhkasin tehdä kinttaat -hyvä minä) todellakin osaa esiintyä. Se seisoo varmasti kuin tatti, jos tahtoo! Jalostustarkastuksessa sitä kopeloitiin n. 40 minuuttia, monen ihmisen voimin -ja poika seisoo trimmipöydällä kuin tatti ilman että kukaan pitää edes hihnasta kiinni. Jipijipi, minen tänään tienny, että itkeäkö vaiko nauraako.. Nyt on tilanteen nollaus paikallaan, treenin lisääminen myös sekä omien hermojen opettaminen piiiiiitkiiiiiksi ja venyviksi :)))

Tämän päivän ilonaiheita oli kyllä Haukiputaan omien poikien Nasun ja Onnin hieno menestys näyttelyssä. Nasu ohitti valiouroot ja saavutti hienosti PU2 sijan, onnea A-pentueen kätilölle Päiville!! Kyllä kelpas ajella kotia päin! Ja tyytyväinen saa olla omiin erinomaisiin poikiin ja vieläpä Duffyn sijoittumisesta AVO ERI 4ksi.

Yksi shelttielämääni vaikuttava henkilö -välillisesti kylläkin, on henkilö, jonka näin tänään ensimmäistä kertaa livenä. Nimittäin St. Kilda's kasvattaja Laila Lauritzen. Laila on kasvattanut meijän Duffyn ihanan emän, jonka luonnetta, ominaisuuksia, kauneutta ja rakennetta haluan omassa tulevassa kasvatustyössä jatkaa. Laila oli näyttelyssä "hakemassa" Duffyn siskon pojalle Kevinille sertiä ja sai sen! Eli Duffyn siskon (Nice Try Delightful Dee) poika Kevin eli St. Kilda's Legend In Time oli AVO ERI 1, PU 1, Sert ja Cacib ja hänestä leivottiin tuore Fi MVA. Hienoa! Kyllä oli kaunista katseltavaa, kun Lailan kaksi kasvattia ravasi PU kehässä, ollen PU1 ja PU4. Dustin oli kehässä myös, sijoittuen hienosti valioluokan ERI 2ksi.

Noh, sitten seuraava iloinen asia tältä  päivältä oli Danin noutaminen Käpälämäkeen. Ihana nähdä koira, joka otti iloisesti vastaan, suorastaan riemusta kiljuen! Dani on todellakin kantavana, ei mitään epäilystä. Se on siinä kunnossa nyt (kun 6 vkoa on tiineyttä takana), kuin Jadella 7 vkon kohdalla. Ai, että on mielenkiintoista nähdä, mitä tuolta masusta putkahtaa..

Tänään tapasin myös ihanan nuoren ja vastuuntuntoisen ihmisen, jolle muuttaa kolmas Amor'jade pentu. Joko Angel tai Alexia muuttaa Pietarsaareen Niina Säkkisen ja hänen poikaystävän eloa ihastuttamaan ja toivottamasti collie-Serankin.. Päätöksen teen ensi viikon aikana. Ihanaa nähdä, että pennut saavat hyvät kodit.

Sitten on vielä pahnanpohjimmaisen kohtalo auki. Joko Angel tai Alexia siis. Kotiin? Sijoitukseen? Siinäpä sitä pohtimista.

Pennuille tulee huomenna Ulpu ja Tommi laittamaan sirut. Sitten saa rekkaripaperit lentää sähköisesti Kennelliittoon. Säkäkorkeudet mitataan huomenna, puntarilla pennut kävivät tänään. Pantoihinkin lauma on ottanut tuntumaa, samoin ulkoilmaan. Toivottavasti huomenna ja maanantaina on hyvä ilma, että voisi koko lauma viettää tovin pihalla. Ihanaa kun tulee kevät!!

 

-Maikki-