Heipä vaan!

Tässäpä lyhkäisesti suunnitelmia Käpälämäestä, toivottavasti suurin osa näistä toteutuu -niihin ainakin pyritään!

Ilmoittauduin maaliskuussa pidettävälle kehäsihteeri-kurssille ja sain hyväksymismailin parisen viikkoa sitten. Jännää!

Näyttelysuunnitelmiakin on -tietysti! Ympäri Suomen maan ja rajojen ulkopuolelle myös.

Devil on astunut Jelisan Desdemonan eli Nellan ja mustilais-merle-pentuja on tilauksessa huhtikuun alkupuolelle Kalaojan perheeseen.

Omia pentusuunnitelmia on samoin, Jade astutetaan seuraavasta juoksusta. Jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu, eikä esimerkiksi meikäläisen lomareissu sotke suunnitelmia -on uros Magnus eli Zarvo's U.S. Black Wild Card. Jos juoksu /tärpit on juuri mein lomamatkan aikana, menee tämä astutussuunnitelma mönkään. Duffy aloitti nimittäin viime lauantaina sellaisen poliisileikin kotona, että taas on oksat pois! Sehän muuttuu poliisiksi eli kyttääväksi koiraksi yleensä 3-4 vkoa ennen juoksun alkua. Ja Devil-rukka nuorempana joutuu sen kytättäväksi, Duffy ilmaisee urisemalla sille koko ajan, että mihin voi mennä, mitä voi tehdä. D-pojat kiertää taloa, toinen yrittää väistellä toista ja toinen seuraa -että mihin se toinen menee. Ettei vaan vahingossakaan pääse lähemmäs ketään narttua, kuin hän itse! HUHHUH!! Eli nyt jää nähtäväksi kumpi on oikeassa kalenteri vai Duffyn nokka. Kalenterin mukaanhan Jaden juoksun pitäisi alkaa huhtikuun toisella viikolla.

Kesällä on aika tarkistuttaa A- ja B-pentueet silmiltään, polviltaan, kyynäriltään, lonkiltaan ja sydämiltään. Kaikki Amor'jade-kasvatit ovat tervetulleet joukkariin mukaan! Hinnat on neuvoteltu lompakkoa hiveleviksi.

Sekä A-pentueen narttu Xia (A. Alexia Queen Of Ash) että B-pentueen Gaby (A. Breeders Pride) astutetaan vuoden sisään. Xia ensi syksynä ja Gaby seuraavana talvena tahi loppuvuodesta. Katsotaan nyt, miten juoksut menee, miten pentueet onnistuvat tahi urosvalinnat sattuvat kohdalleen.

Xian suhteen olen miettinyt ja pitänyt Pelle Pelottoman mietintähattua päässä lähes koko tämän vuoden. Ja muuttanut mieltäni yhteen, kahteen otteeseen. Koska se on kookas, pitkärunkoinen, hiukan jytkypäinen narttu -tarvitsee se näitä ominaisuuksia tasapainottavan sopusuhtaisen uroksen. Uros tulee olemaan kauniin punainen soopeli, jonka sukutaulua Rrrrr-akastan. Emälinja on kaiken A ja O, mutta uroslinja on se mitä halajan nyt tähän yhdistelmään myös. Olen halunnut sitä jo pitkään. Ihananinen uros on siis Duffyn siskonpoika Dustin eli C.I.B FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA RU MVA BALT MVA ST. KILDA'S HEART OF GOLD.

Gabyn urosvalinta on aivan auki. Mietintämyssy surisee päässä kovasti, onneksi ei ole vielä aika päättää yhtään mitään. Mutta ensin tehdään terveystarkistukset ja sen mukaan edetään. Toivottavasti kaikki menisi nappiin ja koirat olisivat jalostuskelpoisia yksilöitä.

Miun Kepo sai talvella mahtavan idean! Hän keksi, että mitäs jos pidettäis meijän kasvateille ja urosten jälkeläisille oma talvivirkistyspäivä makkaranpaistolenkkeineen! Mahtava idea!

Niinpä mielessä siintää keväinen päivä auringonpaisteineen, jolloin voisimme tehdä mukavan lenkin tuonne Kiiminkijoen jäälle. Reitti alkaa tästä meidän kotipihasta! Pitkän lenkin jälkeen saisimme tutustua paremmin toisiimme, näkisimme koiriamme, koirat tutustuisivat toisiinsa ja Kepo toimisi makkaramestarina meijän takaterassilla paistaen makkaraa lenkkiväelle! Olisiko tulijoita? Toki muukin ohjelma olisi tervetullutta, jos vain innostusta riittää! Miun pittää saaha ensin tämä kipsi jalasta ja jalka kävelykuntoon, ennen kuin tämä voisi toteutua, mutta laittakaapas korvan taakse. Ajankohta tulee olemaan varmasti huhtikuinen päivä!

 

Jospa siinä olisi tällä erää.

 

Lumisin terveisin; Maikki ja koirat