Heipä hei!

Kävimme Devilin kanssa pyörähtämässä JYVÄSKYLÄ KV-näyttelyn kehässä Kanadalaisella tuomarilla. Devilin isän velihän on kyseisellä tuomarilla kotonaan melkoisen hyvin menestynyt näyttely - ja jalostusuros, joten ajattelin Devilin ehkä saattavan tyyppinä miellyttää.  Tai ainakaan ettei tyyppinä ehkä ihan ensimmäisten joukossa H:lla joudu ulos kehästä.. Toki tiedän, että mustilainen on melkoisen jytkyrakenteinen ja -päinen, niin isoja odotuksia näyttelystä ei niinkään ollut. Kehässä meni hienosti ja Devil sijoittui 3nneksi omassa luokassaan -täysin oikeanlaisella arvostelulla.

Tuomari: Mark Houston-McMillan, Canada, Grandgables kennel

AVO ERI 3 SA

" Pleasing expression with very good body balance. Flat cheek bones. Would prefer better head planes. Good finish of underjaw. Very good shoulder angulation. Level topline. Very good length of tail & turn of stiffle. Moves freely."

Noh, sitten päivän yllätys. Päivi ja Tiina kävivät aamukahvilla ja koko lauma pääsi mittagiljotiinin alle, jopa Devil. Tyttöjen mielestä se ei ole niin korkea, mitä olen saanut itse mitalla. Joten siinäpä sitä sitten Päivin kanssa poikaa mittaamaan, ja ihan ajan kanssa. Ja toden totta!! Kun Devil seisoo aikansa, rentoutuessaan seisoma-asento on priima ja mitta todellakin paljon vähemmän kuin itse yksin mittaamalla olen saanut. Devilin ja Duffyn säkäkorkeudessa ei ole montaakaan millimetriä eroa! Eli tästä lähtien Devilin mitta ilmoitetaan todellisena ja se on 38.5-39.0. Ehkä se tarkin mitta oli 38.7cm, mutta kuka noita millejä alkaa halkoon..

-Maikki-