Rati-riti-rallaa!

Paljon on taas muutamassa viikossa tapahtunut, joten mistäköhän sitä aloittaisi. Hmmm.. Noh tietenkin Kajaanin KV-näyttelytuloksista!

Tammikuun 15. pv suuntasi oiva joukko Amor'jade kasvatteja omistajineen, Devilin jälkeläisiä omistajineen ja "muutama muukin" Kajaaniin Pallohalliin esittämään koiraansa norjalaiselle tuomarille, Mette Tuftelle. Kotoa lähti mukaan Jade, joka oli juuri sopivasti viikkoa aikaisemmin aloittanut hillittömän karvantiputtamisen. Mikä tietenkin olikin odotettua, sillä Jaden juoksua odotetaan alkavaksi tälle keväälle (ja silloin on odotettavissa taas mahdollisesti pentuja!). Mukana oli myös valiouroksissa Duffy, joka myös oli tietenkin vuoden ensimmäiseen näyttelyyn tiputtanut karvansa... että tää on taas tätä mun tuuria. Noh, karvaansa tiputtava Devil oli ilmoitettu myös, mutta mustilaisen karva on niin muhkeassa kunnossa, ettei se hillitön sulkasato näkynyt ulospäin lainkaan ja sokerina pohjalla pentuluokkaan pääsi pyörähtämään oma kasvatti Gaby, joka oli tehnyt debyyttinsä jo Shelttien Erikoisnäyttelyssä Lohjalla viime syksynä. Eli karvattomia, karvaansa pudottavia tahi karvaansa vielä kasvattavat koirat oli täti-Kuivalalla mukana. Moni ois jääny tällä kokoonpanolla kotiin, mutta tottakai sitä lähdetään kisaamaan, kun on ilmoitettu!  Varsinkin, kun niin monta omaa kasvattia oli kisaan ilmoitettu myös.

Ja hienostihan siellä sitten meni! Sekä uros- että narttupennut voitti AMOR'JADE-pentu! Että mää olin haljeta onnesta! Kaikki muutkin kasvatit saivat erittäin hyvät arvostelut, jokainen esiintyi vallan mallikelpoisesti ja sain olla itse mielessäni niin tyytyväinen, kun omistajat olivat niin ihania sekä kehässä että kehän reunalla. Ja varsinkin siitä, että ovat niin innostuneita näyttämään koiraansa tuomarille, jonka linjasta ei ollut etukäteen minkään valtakunnan hajua!

Tässä siis tuloksia:

 

Amor'jade Black Spanish Gibsy  PEK 1 KP VSP-pentu
Amor'jade Brunette My Fellow  PEK 3
Amor'jade Born To Be Nice       PEK 1 KP ROP-pentu

Amor'jade Breeders Pride         PEK 4 KP
Amor'jade Alejandro Amigo      JUN EH
Caravan Emerico The Evil Devil  AVO ERI 3
Nice Try Dazzling Duff
             VAL ERI SA
Amor'jade Aurora Of Alicante   JUN ERI

Devilin jälkeläiset:
Smartteams True Lady              JUN ERI 3 SA
Vauhtitassun Meirami                 JUN EH

Onnittelut vielä kaikille koirien omistajille Kokkolaa myöten! Ja Sipolan Leidi se vain jatkaa ERINomaista linjaansa, aivan upea juttu!

Leidistä ( Smartteams True Lady) vielä erikoismaininta tähän hätään, sillä neitokainen on nyt ensimmäinen Devilin jälkeläinen, joka on terveystarkistettu virallisesti. Ja tulokset on kyllä mairittelevat!

Lonkat A/A, Polvet 0/0, Kyynärät 0/0, Silmät terveet -ei ylimääräisiä ripsiä. Wohoo! Onnea kasvattajille Seijalle ja Juhalle! 

Seuraava ilonaihe olikin helmikuun alku, jolloin sain olla jälleen todistamassa Seijan ja Juhan kanssa syntymisen ihmettä! Nimittäin Sandra eli Leidin emä oli astutettu tällä kertaa Käpälämäen soopelipojalla Duffyllä ja synnyttämisen aika tuli. Niinpä Smartteamsiin saatiin muhkea, mahtava soopelipentue 8.2.2012, kun Sandra hienosti synnytti maailmaan 2 poikaa ja 3 tyttöä! Aivan mahtavia pentuja, niin eloisia ja tiitteriä, jotka osasivat heti imeä tisulia! Upea pentulauma siellä nyt tuhisee pentulaatikossa!

Linkistä suoraan Smartteams-sivuille:http://smartteams.nettihotelli.com/

Noh, sitten niitä hiukan huonojakin juttuja. Chiking kennelistä Katjalta uutisia, että Devilin morsian Suza eli Sefair Suzannah Suza ei ole kantava. Ja toinen huonompi juttu: mie olin viikko sitten äksidentissä ja nilkka jouduttiin operoimaan ja köpöttelen nyt jalka kipsissä, nilkka levytettynä ja ruuvattuna vielä ainakin 3 vkoa. Hulluksi meinaa tulla!!

Mukavia uutisia sitten onkin taas Duffyn tiimoilta, sillä hänen tuorein morsian tuntuu olevan kantavana. Joten keväällä on mahdollisesti odotettavissa ihania pentuja Pikikuonon kenneliin.  Morsian on aivan upealuonteinen, kaunis kuin kuva Pikikuonon Miis Honey.

Linkki Pikikuonoon: http://koti.terrieri.net/pikikuonon/index.html

 

Tässäpä ne tärkeimmät. Ai niin ja vielä se, että sain ajateltavaa tammikuun aikana, sillä minua pyydettiin harkitsemaan lähtemistä ehdolle Pohjois-Suomen Sheltit Ry:n puheenjohtajaksi. Aikani mietittyäni päätin lähteä ehdolle ja kokousväki päättäköön, kenestä puheenjohtaja sitten tulee. Muitakin ehdokkaita on ja hyviä sellaisia. Minusta on pääasia, että se pidetään mielessä, että innokkuutta ja tarmokkuutta riittää ja kaikessa mitä tehdään, on tämä ihana rotu päällimäisenä mielessä. Sitähän tässä yritetään parantaa. Siispä sankoin joukoin Pohjois-Suomen Shelttien vuosikokoukseen, joka pidetään Haukiputaan Martinniemessä ensi sunnuntaina.

Tässä vielä linkki kokoukseen: http://pohjoissuomensheltit.fi/ajankohtaista/pohjoisen-vuosikokous-19-2-2012/

 

Terveisin; Maikki

ps. Kiitosta jälleen Päiville, jonka handlaaminen Ricon kanssa tuotti sen VSP-tunnustuksen!