Ja niin koitti se päivä, mitä olin salaa haaveillut ja toki ääneenkin muutama päivä sitten rakkaalle Maijulle (Khimairan kennel) tavoitteeni julkaissut. Ei ois uskonut aamulla, kun kiireessä kahvia puoliksi kotona juosten join, että päivästä tulee näinkin erikoinen. Kepo oli päättänyt jäädä kotiin leikkaamaan nurtsia ja minä pakkailin yksikseni rauhallisin mielin Duffyn tavaroita pikku-Volvoon -suuntana Haukiputaan Virpiniemi ja siellä ryhmänäyttely. En ollut ilmoittanut kehään muita koiria, pelkästään Duffyn (Nice Try Dazzling Duff), koska mulla oli mielikuva, että Marjatta ( Pylvänäinen-Suorsa) ei oikein arvosta trikkishelttejä.

Läksin Duffyn kanssa kahden siis kisapaikalle, varautuen, että tehdään pikavisiitti näyttelyyn. Jätin pitkähihaisen puseron kotiin, +13 astetta lämmintä ja kisapaikalle päästyäni jätin näyttelyteltankin kasaamatta. Noh, kisa käynnistyi ja huomasin hetimiten, että tuomarin linja oli TIUKKA! Herranjestas, kun punaista nauhaa sai vain aniharva, saati SA:ta. Duffy yllätti esiintymisellään ja minä itseni sen kunnostamisella, vaikka tapani mukaan sitä höyläsin kuntoon edellisenä yönä vielä klo 24 reikä-reikä. Noh, kaikesta huolimatta Duffy voitti oman luokkansa hienosti ollen Avo-uroksista hienosti nro 1 ja saaden SA:n. Hienot oli kilpakumppanitkin, suosikki-merlepoika Pate (Dash'ing-kasvatti) sekä Laurilan Päivin komea Nipa. Sittenpä alkoikin jännittäminen, että moniko veteraani saa vielä SA:n ja onko kilpakumppaneissa vielä joku, jolla on mahdollisuus sertiin. Minä olin AIVAN VARMA, että valiouroksissa ollut Ruotsin komea uros olisi tullut pokkaamaan Suomen sertiä. Päivi-armas sitten teki salapoliisin hommia ja hiipi lukemaan jostain näyttelyluetteloa. Ja voi ystävät armaat, teijän ois pitäny nähdä sen ilme, kun Päivi hiipi takasi mun luo kertoen, että se Ruotsin sheltti olikin jo Fi Mva!! Siinä meikä päästi jo eka märyt, kun tajuttiin, että Duffystä tosiaan voi tänään tulla valio!!!

Noh, sitten piti äkkiä rauhoittaa ittensä ja Dash'ing Maaritilleki jo huokailin, että ei saa tuulettaa, ku silloin menee v** eiku plörinäksi..

Noh, siinä sitä sitten Duffyn kanssa PU-kehään mentiin, ja taas ihan rauhallisin mielin. Ja kaikki unelmat ja toiveet täyttyi, Duffy valittiin kaikista uroksista nro ykköseksi!! Eli siis Duff oli Avoimen luokan Erinomainen voittaen luokkansa, saaden SA:n ja Shelttiurosten nro 1, voittaen sertin. Ja se taas, että Duffy sai sen kolmannen sertinsä tarkoitti sitä, että mein ihanaisesta jörrikästä leivottiin tänä kauniina ukkospäivänä Suomen Muotovalio! Taitaa olla muuten ensimmäinen Giten kasvatti, joka tittelin sai!  Ja voi sitä iloa ja porua! Päivi ryntäsi kehään -naama ihan vetisenä tietenki! Ja siinä sitä sitte kaulakkain märsättiin ja nyyhkittiin. Ja toiseksi tuli mieleen, että pirulainen, MUN KEPON PITÄIS OLLA JAKAMASSA TÄMÄ JUTTU MUN KANS! Noh, sille ei nyt mitään voinut, mutta sittenpä sitä jäätiin narttukehän arvostelua odottelemaan ja näyttelytelttahan siinä piti alkaa kasailemaan, varsinki kun sade alkoui uhkaavasti häämöttää horisontissa.

Voi, mikä onnen päivä sitten tulikaan. Entinen lentopallojoukkuekaverini ja nykyinen shelttiystäväni Tiina (Usvatar) pokkasi hienosti Kertun (Fi MVA Foxitar Kerttufox) kanssa narttujen voiton ja ROP-tittelistä kisasivat kauniit soopelisheltit Kepa ja Duffy.  Ja niinhän se meni, että Kertusta leivottiin ROP ja Duffystä VSP, mikä oli aivan oikein. Kerttu liikkui niin sulavasti, että oksat pois! Täytyy vielä todeta, että Kepasta tuli tänään vielä ryhmävoittaja, nimittäin se pokkasi RYP-1 ja BIS-2 sijoitukset näyttelyssä. Onnea miljoonasti Tiina ja Juha!

Mutta päivä oli huikea, omaa FB-päivitystä lukiessani, itku tursuaa silmistä, ei voi muuta sanoa. Tosin tyrskähdellään sitä muuallakin. Soittelin kasvattaja-Gitelle, että "minulla on ilo ja kunnia ilmoittaa, että Duffystä on tullut tänään Muotovalio".. Johon Gite kaiketi itki niin kovasti, että hänen miehensä tuli kesken puhelun ihmettelemään, että onko joku kuollut!  Ihana tuottaa tällainen ilo myös kasvattajalle!

Joten summa summarum, Duffy kisaa tästä lähtien omaksi ja minun ja Kepon iloksi Valioluokassa ollen Fi Mva. 

-Maikki-