Aurinko paistaa Käpälämäkeen kyllä täydeltä terältä, vaikka helteinen kesä ei ole ollutkaan! On tätä odotettu -tätä Vuodatuksen huoltotauon loppumista kuin kuuta nousevaa!

Ensinnäkin: Devilin pentue Kalaojan perheessä oli täysin terve, pennut aivan upean värisiä ja luonteet aivan mahetsuja. Kotiin jäi kasvamaan Aapo-poika, joka on sinistäkin sinisempi. Onnea Mikalle ja Jaanalle hienosta pentueesta!

Devilille on syntynyt pentueet myös Jelisan kenneliin Mehtätalon pentulaatikkoon ihastuttavan trikkitytön Fannyn kanssa. Fanny on Ruotsin tuontityttö Moorwood kennelistä ja todella ihana pakkaus. Pentulaatikkoon melkoisten juonikäänteiden kautta syntyi 2 trikkityttöä ja 2 trikkipoikaa. Devilin pentuemäärä kasvoi myös Luonnikkaan kennelin pentujen myötä, eli Heiskan Hannan Nuusku teki Devilistä iskän kesän alussa ja Devilin Bi-tekijäisyys varmistui -sillä Luonnikkaan pentueeseen syntyi sen ensimmäinen bi-merle kakara. Onnea Hannallekin pentueesta, josta ihanainen Rölli-neiti jäi kotiin kasvamaan.

Näyttelyuutisiakin on: Agnes on saanut toisen sertinsä ja Duffy neljännen Cacibinsa viime viikonloppuna. Gonzo ja Dina avasivat näyttelyuransa hienosti Shelttien erikoisnäyttelyssä, joten tässäpä tuloksia.

 

3.8.12 Kuopio, tuomari: Charlotte Höier, Tanska

* Devil: Avo ERI 2

* Duffy: Val ERI 1 SA PU 2 CACIB

* Agnes: Nuo ERI 1 SA PN 2 SERT VARA-CACIB

 

5.8 Shetlanninlammaskoirat Ry:n erikoisnäyttely, tuomari: Partridge Gill, United Kingdom
* Dina 5-7 kk narttupennut PEK 3 KP

* Gonzo 5-7 kk urospennut PEK 1 KP VSP-pentu

Eli siis aivan mahetsu aloitus pikku-Gonzolta.

 

Pentulaatikossakin on tapahtunut... Jade pyöräytti heinäkuun 12. pv komean kokoisen pentueen puoliverisiä tanskalaisia. Peräti 7 pentua! Kiitokset jälleen kätilö-Päiville avusta -palkkaa täällä vielä mietitään..

Pentueeseen syntyi aivan täydellisen sinisiä kakaroita 4 +  sysimustia kakaroita 3. Eli 2 merlepoikaa, 2 merletyttöä ja 3 trikkityttöä on kasvanut nyt 3½ vkon ikään ja alkaa pentulaatikossa olla melkoinen tuhina. Tai oikeastaan olohuoneen aitauksen sisällä, nimittäin pennut muuttivat viime viikolla jo olohuoneeseen. Kaikki kasvavat tasaisesti ja pentue näyttää kasvattajan mielestä hyvältä. Tähän täytyykin mainita, että en missään nimessä ota enää uusia pentukyselyjä, sillä kysyntä on ihan mahoton ja kaikille on varmasti koti jo tiedossa. Se, että kuka mihinkin muuttaa - on vielä arvoitus.

 

ENsi viikonloppuna on se odotettu Amor'jade vkonloppu Haukiputaalla ja haluankin nyt kartoittaa, että ketä kaikkia on tulossa? Laittakaa minulle mailiin ketä tulee ja minä päivänä, ajatus on, että pe-ilta ja la-päivä/ilta ollaan Koljussa. Sunnuntaina koittaa arki (vaikka pyhä onkin), nimittäin mulla on itellä sunnuntaina jo iltavuoroon töihin meno. Miun mailiosoite on: maikki.kuivala@gmail.com

 

Toivon Devilin ja Duffyn pentueiden kasvattajia infoomaan vkonlopusta kasvateilleen, ja laitan tällä viikolla lisäinfoa tänne blogiin. Loppukaneetti eli vkonlopun ohjelma tulee sitten mailiin torstaina.

Lyhyestä virsi kaunis, eli kirjoitellaan! :)

 

-Maikki-