18.8.2010 hyppäsin mustan Mondeon rattiin klo 3.15 Jaden ja Devilin kanssa ja asetin TomTomiin osoitteeksi Jari Ahon Eläinklinikan Joensuussa. Pientä ylinopeutta oli matkassa, sillä sain Tuusniemestä poliisilta muistutuksen.. olinhan ajanut peltipoliisiin 80 rajoituksella peräti 84km/h:ssa. Onneksi en sen lujempaa, silä seuraavasta sakosta lähtee meikäläisen ajokortti rauhoittamaan meikäläisen kaasujalkaa.

Jade ja Devil siis kuvattiin kyynäriltään sekä lonkiltaan, silmät peilattiin sekä Devil sai 1-vuotisrokotteen. Minua jännitti eritoten kuvaukset, sillä olinhan asettanut toiveita itselleni tulevaa shelttien jalostamista varten. Jadelta kuvautin kyynärät sen pentuaikaisen trauman perusteella. Tiesin, ettei vahingoittunut kyynärä ihan täysin priima voisi olla (näin ainakin luulin), mutta tärkeää minusta oli saada tietää toisen kyynärän kunto. Koirat siis kuvattiin, silmät peilattiin, polvet tutkittiin, Devil rokotettiin ja kotimatka alkoi.

Ajoin suoraan Haukiputaan TK:een, sillä työskentelen tällä hetkellä siellä. Minua lykästi, sillä pitkäaikainen shelttikasvattaja Susadan-Aini on osastollamme työharjoittelussa ja tiesin Ainin olevan työvuorossa osastolla. Siellä sitä sitten lääkärin huoneessa yhdessä minä, Aini ja kleinikasvattaja-kollega Merja tiirattiin kummankin kuvia silmä tarkkana. Ahohan oli jo sanonut minulle, että eipä uskoisi että Jadella niin paha trauma on ollut, Skuti kuulema tehnyt hyvää työtä. "Paljon pahempia ilman traumaa olen nähnyt", sanoi Jari Aho. Seuraavana päivänä lähetin kuvat Suomen Kennelliittoon ja jännittäminen alkoi. Huolimatta siitä, että Aini oli minua rauhoittanut sekä kuvia katsellessa, että illalla viestittelyillä...

 

Tulokset tulivat mailiin jo seuraavana tiistaina, Kennelliitossa Omakoira-palvelun kautta toimiminen on erittäin nopeaa. Tuloksena:

Devil alias Caravan Emerico The Evil Devil:

*Silmäterve

* Lonkat: A/A

*Kyynärät: 0/0

* Polvet: 0/0

 

Jade alias Golden Rose Dream Come True:

*Silmäterve (vasemmassa silmässä 2 ylimääräistä ripseä, jotka eivät näy lausunnossa)

*Lonkat: A/A

*Kyynärät: 0/0

*Polvet: 0/0

 

Devil ja Duffy (Nice Try Dazzling Duff) ovat  käytettävissä jalostukseen terveille nartuille.

Yhteydenotot: 

Marjo Kuivala

p.045-1125797

email: maikki.kuivala@gmail.com

 

-Ikionnellinen terveistä koiristaan oleva Maikki-